12 Temmuz 2012 Perşembe

TRANSFER ANALİZİ / Galatasaray

Geçen sezonu burun farkıyla şampiyon tamamlamış bir takımın, Şampiyonlar Ligi etkisi de eklenince transfere hızlı girmesi bekleniyordu. Bu olmadı. Temmuz'un ortasındayız. Kamplar başladı. Hazırlık maçları başladı. Avrupa'da transfer sezonu 12 gündür açık. Galatasaray hala 3 tane çok kaliteli yabancı alacak. İşleri hızlandırmanın zamanı geldi de geçiyor.

Gelenler : Dany Nounkeu, Umut Bulut, Burak Yılmaz

Gidenler : Servet Çetin, Bogdan Stancu

VİRGÜL TRANSFERLER

Galatasaray'ın şu ana kadar yaptığı transferlerin hepsi virgül transferler. Yani Burak hariç, olsa da olur, olmasa da olur. Melo'nun pozisyonu, sağ ve sol kanatlar daha önemli noktalar aslında. Bana göre sol bek sıkıntısı da var ama Fatih Terim Hakan Balta'ya güveniyor. Galatasaray nokta transferlerini henüz bitiremedi. Halbuki ilk önce bu bölgeleri halletmesi lazımdı.

Dany, defansta rotasyon açısından önemli bir isim. Semih ve Ujfalusi çok kart gören futbolcular. Bu oyunculara iyi bir alternatif olacak. Ujfalusi artık iyice yaşlandı ama bu seneyi de götürür. Onun yeri için Fatih Terim bu sezon Dany'i ısındırmaya çalışacak.

Umut Bulut büyük ihtimalle yedek oturacak. Hep böyle diyoruz ama o, hep bir şekilde onbirde oynamayı başarıyor. Yetenek sıkıntısını müthiş ciğeri ile kapatan, Fransa'da geçirdiği dönemin de birşeyler kattığı belli olan bir oyuncu. Sağ açık oynayacağını düşünmüştüm ama Hamit Altıntop transferi sonrası biraz zor tabi. Forvette de Elmander-Burak ikilisini göreceğimizden, Umut Bulut'a kulübe yolu gözüktü gibi şimdilik. Ama yine bizi yanıltabilir. Beklemek lazım.

BURAK YILMAZ ETKİSİ

Elmander'in yanına Türk bir forvet koymak isteseniz, aradığınız oyuncu Burak Yılmaz'dan başkası olamaz. Nokta transfer. Elmander gibi çok koşan, stoper döven forvetin yanına, patlayıcı, hızlı bir Burak Yılmaz... İyi iş. Bu transfer bize Galatasaray'ın yine 4-4-2 oynayacağını gösteriyor. Fatih Terim geçen sene başarı kazanan sistemi bozmayacak. Aklındaki 4-3-3'ü unutmuşa benziyor.


GALATASARAY 4-4-2'si 

    Muslera

                          Eboue                          Semih                           Ujfalusi                    Hakan Balta

                   Hamit Altıntop (?)             Melo (?)                    Selçuk İnan                   Transfer (?)

                                                         Burak Yılmaz                    Elmander


GALATASARAY NE YAPACAK?

  1. İlk önce Hamit Altıntop'u bitirmesi şart. Sağ kanada bir daha dönüp bakmamak için.
  2. Bence Burak Yılmaz transferi sonrası Assiadi transferi de rafa kalkmış olabilir. Gerek de yok. 
  3. Galatasaray paraya kıyıp Melo'yu bir şekilde bitirmeli. Bütçeyi zorlayacak belki ama Melo'yu almasanız bile aynı özellikte adamı daha düşük ücrete getiremezsin. Bu ligi bilen, Galatasaray'ı seven Melo varken risk gereksiz.
Galatasaray, ortasahadaki Selçuk İnan hariç, tüm pozisyonlardaki transferleri 1 hafta içinde bitirmeli. Çünkü iyi oyuncular transfer döneminin sonuna kadar beklemez.


2 yorum:

  1. Doğru tespitler.Ancak Hamit'e de bitmiş transfer olarak bakabiliriz.

    YanıtlaSil
  2. İmzayı atmadan bitti demeyelim bence.

    YanıtlaSil