19 Temmuz 2012 Perşembe

ANALİZ / Fenerbahçe v MTK Budapeşte

Fenerbahçe ağır idmanlardan sonra çıktığı ilk maçta oldukça yorgun gözüktü. Egemen hariç bütün transferler sahadaydı. Klasik 11'den 3 oyuncu eksikti. Fenerbahçe yeni oyun sistemiyle ilgili bazı ön bilgiler verdi.

                               FENERBAHÇE / 4-2-3-1 görünümlü 4-4-1-1 (Alex Versiyonu)

                                                                     Serkan Kırıntılı


Gökhan Gönül                  Bekir                  Serdar Kesimal            Hasan Ali Kaldırım

                                                         
                                                      Topal
                                       Cristian

                      
                             Kuyt                                            Alex                                         Stoch


Sow

Fenerbahçe'nin klasik Alex de Souza'lı taktiksel dizilişi bu. Alex sahadayken bu taktiği göreceğiz Fenerbahçe'de. Aykut Kocaman dün Alex'li bu kadroyu sürdü sahaya. 

Maçın Yıldızı : Alex de Souza / Maçın Gizli Kahramanı : Salih Uçan / Maçın Zayıf Halkası : Recep Niyaz

MAÇIN ANALİZİ

Fenerbahçe maça çok istekli başladı. İlk yarıda özellikle sol tarafı Hasan Ali ve Stoch çok etkili kullandı. Gökhan Gönül ve Kuyt uyumsuz göründüler ki bu çok normal. Kampın yıldızı Alex maçın da yıldızıydı. Çok istekli başladı yeni sezona. Yaşlandım ama daha bitmedim mesajı vermek istiyor gibi. Yine de Aykut Kocaman onu ekonomik kullanmanın yollarını aramaya devam etmeli. 

Ben Salih Uçan'ı çok beğendim. Salih Uçan'ın bu lige damga vuracağına adım gibi emindim ama takıma bu kadar çabuk uyum sağlayacağını düşünmemiştim. Yaşına göre çok rahat ve sakin. Fenerbahçe ortasahası için önemli özellikler bunlar. Ben çok beğeniyorum ve ilk 11'i bile zorlayacağını düşünüyorum. 


Recep Niyaz da forma şansı buldu. Ama deli dolu oyun yapısı ve heyecanlı görüntüsüyle Salih Uçan'dan farklı bir çizgideydi. Zamana ihtiyacı var. Fiziksel olarak zayıf oluşunu, takımı iyi tanıması ve pas trafiğiyle aşması gerekir. Çok gereksiz işlere giriyor. Biraz Messi videoları izletmek lazım Recep'e.

Fenerbahçe'deki görünen ilk değişim ortasahadaki hazırlık paslarının azalması. Aykut Kocaman topu hızlı bir şekilde rakip alana götürüp final pasıyla Sow'la buluşturmak yada Sow'un çapraz koşularından boşalan alanlara Kuyt ve Stoch'u sokmak istiyor. Eskiden Fenerbahçe pas oyununu çok geride kurar ve zaman kaybederdi. Aykut Kocaman bunu görmüş olacak ki, topu olabildiğince hızlı şekilde tehlike bölgesine götürmek amacında. 

Fenerbahçe için henüz çok erken. Ağır idmanlar sonrasında topa alışma maçı olarak görmek lazım bu karşılaşmayı. 

Fenerbahçe: 1 - MTK Budapeşte: 1
Stat: SC Wiener Neustadt
Hakemler: Philipp Aiginger, Christian Trunner, Martin Heller (Avusturya)
Fenerbahçe: Serkan, Gökhan (Orhan), Bekir, Serdar, Hasan Ali, Kuyt (Mehmet Topuz), Cristian (Salih), Mehmet Topal (Selçuk), Stoch (Caner), Alex (Recep), Sow (Semih)
MTK Budapeşte: Lajos (Federico), Rafe, Dragan, David, Sandor, Daniel (Mark), Laszlo, Jozsef, Norbert (Patrik Vass), Adam (Patrik Tischler), Norbert Csiki (Ferenc)
Goller: Dk. 24 Jozsef Kanta (MTK Budapeşte), Dk. 45 Alex (Fenerbahçe)
Sarı kart: Dk. 44 David (MTK Budapeşte)

3 yorum:

  1. Serkan Kırıntılı'yı Fenerbahçe kalitesinde görüyor musun?

    YanıtlaSil
  2. Fenerbahçe'nin 3.kalecisi olduğu için kalitesi yeterli. Ama bence bu kadroda gereği yoktu. Aykut Hoca Volkan'ı dinlendirirken Mert'in yedeğinin de kaliteli olmasını istiyor galiba. Bir de çok uyumlu bir adammış, takımda seviliyormuş.

    YanıtlaSil
  3. İşin uyum tarafını bilemem tabi ama bana genel kaleci yeteneği olarak çok yetersiz geliyor.Hiç güven vermiyor.

    YanıtlaSil