13 Temmuz 2012 Cuma

TRANSFER ANALİZİ / Beşiktaş

Beşiktaş'ın finansal durumu malum. Artık geçmişe dönüp ona buna sayıp sövmeyi bırakmalı. Beşiktaş önüne bakmalı. Tablo iç karartıcı olsa da Beşiktaş forması bu ülkede zirveye oynar. Kadrosu Fenerbahçe ve Galatasaray'ın gerisinde olsa da, ligin en eski kulübü için zor bi sene olacak olsa da, Beşiktaş altından kalkar. Bu sene FEDA zamanı.

Gelenler : Uğur Boral, Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup, Mehmet Akgün, Berat Çetinkaya, Samet Aybaba

Gidenler : Egemen Korkmaz, Ekrem Dağ


GELENLERİ TANIYALIM

Egemen'in gidişi defansa darbe vursa da Sivok'un kalması çok iyi haber. Defansta tecrübeli bir isme mutlaka ihtiyaç var. En azından bir tane olmalıydı.

Oğuzhan Özyakup bence üzerinde durulması gereken bir isim. Lakabı "Ozzie". Wenger tarafından Fabregas'ın varisi olarak gösteriliyordu. Teknik, akıllı, çabuk düşünen, seri bir çocuk. 4-2-3-1'in forvet arkası yada 4-3-3'ün orta 3'lüsünden biri olarak oynuyor. Samet Hoca mutlaka değerlendirecektir. Bence ilk 11 başlamalı. 


Olcay Şahan tipik bir sol açık değil. Stoch gibi ters ayaklı tip de değil. Daha çok sol bölgede çok hareketli yapısıyla hem defansif hem de ofansa katkı veren oyunculardan. Çok golcü değil. Yararlı olur. Ama bence yedek başlar. Sol bek olarak da kullanılabilir.


Mehmet Akgün ayağı kırıldıktan sonra kemiklerinin kaynayamaması sonucu bir ameliyat daha geçirerek zor bir dönem yaşamıştı. Gençlerbirliği kariyeri bu nedenle iyi geçmedi. Ortasaha oynuyor. Ama defansın sağı ve solunda da görev alabiliyor. Yedek başlayacağını söylemek yanlış olmaz.


Berat Çetinkaya'yı Beşiktaş taraftarı iyi izlesin. Bence 2 sene içinde milli takım oyuncusu olacak. Çok beğendiğim bir oyuncuydu Sakarya'da.. Uzun boylu, hava hakimiyeti olan, tekniği iyi bir stoper. Sakaryaspor'un penaltıcısıydı bir ara. Hırslı, istekli. Bu özelliklerin hepsini barındıran bir stoper yok Türkiye'de. Sivok'un yanına Ersan Gülüm'ü yazan çok ama ben Berat Çetinkaya ilk 11'in değişmezi olur diyorum.


Samet Hoca Q7 ve Ernst ile çalışmak istemiyor. Bence haklı da.


GENÇLİK İKSİRİ TEK BAŞINA YETERLİ OLMAZ

Samet Hocanın yapmayı düşündüğü şey mantıklı. Her bölgede 1 tane tecrübeli ve yıldız isim ve etraflarını gençlerle çevirmek. Arsene Wenger bunu çok iyi uygulayan bir hoca. Her ne kadar kupa kazanamasa da tüm dünyanın takdirini toplayan, saygı duyulan bir hoca. Samet Hoca yıllardır beklediği fırsatı bulmuşken aynı saygıyı Türkiye'de yakalayabilir.

Defansta Sivok, ortasahada Fernandes, forvette Almeida'nın etrafına kuracak takımı. Samet Aybaba 4-3-1-2 oynayacağını daha önce açıklamıştı zaten. Şimdi size taktiksel dizilişi yazacağım. Yazınca göreceksiniz Beşiktaş kadrosu kötü değil. Hatta potansiyeli yüksek bir kadro.

BEŞİKTAŞ / 4-3-1-2

Ospina (Cenk)

Hilbert (Toraman)        Sivok (Atınç)      Berat Çetinkaya (Ersan)      İsmail Köybaşı (Uğur Boral)

   Oğuzhan (Veli)                     Necip (Mehmet Akgün)                   Fernandes (Olcay)

  Transfer(!) (Mami)

   Pektemek (Burak Kaplan)                       Almeida (Holosko)

Bu kadroya "ZAYIF" diyen çarpılır!

2-3 transfer lazım Beşiktaş'a. Çok iyi bir forvet arkası şart. Samet Hoca Fernandes'i forvet arkası oynatırsa büyük hata yapar. Fernandes defans ile forvet arasındayken müthiş bir oyuncu. Fernandes'i Alex gibi oynatırsanız, onun o üstün oyun organizasyonunu, oyun kurma becerisini sıfıra indirirsiniz. Fernandes'i stoperlerin, defansif orta sahaların kucağına atmaya gerek yok. Bir de yedek forvet şart. Beşiktaş'ın Pektemek ve Almeida'dan başka forveti yok!

FEDA ZAMANI




Beşiktaş kadrosu iyi kadro. Eksikleri var ama asla zayıf bir kadro değil. Potansiyeli yüksek. Berat'ı, Oğuzhan'ı iyi uyum sağlarsa rakipleri titretirler inanın bana. Beşiktaşlılar ; siz formaları giyin, kombinenizi alın. Bu takım sizi asla yarı yolda bırakmayacak. Geçen sene gibi olmayacak. Ama bütün bu herşeyin, yüksek beklentimin, kadroya olan inancımın tek bir şartı var... Quaresma'nın bu takımdan gönderilmesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder