16 Temmuz 2012 Pazartesi

ÇİLEK DEĞİL SU

Galatasaray, Burak ile birlikte Hamit ve Amrabat'ı da alarak yavaş başladığı transfer sezonuna hızlı bir bitiriş yapmak istediğini gösterdi. Eksik 3 bölge için direk iki 11 oyuncusu aldılar.

Muslera

  Eboue             Semih               Ujfalusi         Hakan Balta

 Hamit              Melo (?)              Selçuk              Amrabat

Burak             Elmander

HAMİT ALTINTOP İÇİN PARAYA PULA BAKMAYACAKSIN!

Hamit öyle kritik bir isimdi ki, Galatasaray belki de Fenerbahçe'den çok daha fazla para ödeyerek aldı. Çünkü Hamit'i sağ kanada koymak demek, bir yabancıya daha yer açmak demek. Eğer Galatasaray Hamit'i değil de Assaidi'yi almış olsa, Amrabat'ı sola alamaz yada Melo'yu orta alan için düşünemezlerdi. Ama şimdi 6 yabancının dağılımını da oturtmuş oldular. 

Hamit çok önemli bir oyuncu. Oyunu iki yönüyle oynayabilen ender Türk oyunculardan. Şutları ile bilinen, yavaşlığını, müthiş kuvvetiyle kapatan, toplu ve topsuz futbolu iyi beceren bir oyuncu. Altyapısını Almanya'da almış olması bunda en büyük etken. Tam olarak Fatih Terim'in sağda düşündüğü türden bir adam. Ortaya kayabilen, şut şekebilen, ara pası atabilen bir kanat adamı. Galatasaray onu alarak çok önemli bir iş yaptı.

BENCE BİRAZ AMRABARTTILAR!

Taraftar paraya pula pek bakmaz. Bakmamalı da. Bir sene önce 1 milyon euro eden bir oyuncuya, 10.5 milyon vermekte zaten mantık aramamak lazım. Ama Fatih Terim çok istedi ve parasına puluna bakmadan alındı. Genç olması avantaj. Oyun stili Miroslav Stoch'un Fas şubesi gibi. Hızlı ve çabuk, topla iyi, soldan içeri deplase olan, şut özelliği olan etkili bir adam. Defansif özelliği zayıf. Geri dönüşleri zayıf. İşte bu yüzden sağda Hamit var! Amrabat'ın hücumcu özelliğinden yararlanırken o ilerde kaldığında, Hamit içeri kayarak orta sahayı üçleyecek. Fatih Terim'in kafasındaki plan bu. 



AĞACIN "ÇİLEĞE" DEĞİL SUYA İHTİYACI VAR

Galatasaraylılar "Çilek" bekliyor. Ama ondan önce bitirilmesi geren bir Felipe Melo işi var. Mutlaka alınmalı. Hamit transferinde olduğu gibi paraya pula bakılmamalı. Kadroda şuan alternatifi olmayan tek isim, Felipe Melo. O alınmazsa Galatasaray susuz kalmış bir ağaç gibi kalır. Bir ağaç susuz yaşayabilir mi?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder