21 Temmuz 2012 Cumartesi

ANALİZ : Beşiktaş vs Manchester City


Samet Aybaba maça ilk 11'e yakın bir kadroyla çıktı. Almeida, İsmail Köybaşı, yeni kaleci transferi ve Sivok yoktu.. Cenk, Uğur Boral, Mehmet Akyüz ve Ersan Gülüm 11'de başladı. Yine çok koşan bir takım kimliğindeydiler. Bu özelliklerini kaybetmemişler. Zaman zaman bocalasalarda ilk hazırlık maçı için fazla bir eleştiri getirmek yanlış olur.


Manchester City de gayet kaliteli bir kadroyla sahadaydı. Agüero ve Tevez'e Adam Johnson destekli Yaya Toure korumalı hucüm hattıyla sahadaydılar. Özellikle Abdül Rezzak'ı çok beğendiğimi söylemeliyim. Mancini B takımdan sağlam bir yetenek çıkarmış.. Abdül Rezzak olduğuna bakmayın ; İngiliz kendisi..


MAÇIN ANALİZİ


Beşiktaş XI : Cenk / Hilbert-Ersan-İbrahim Toraman-Uğur Boral / Necip-Veli-Fernandes / Olcay Şahan / Mustafa Pektemek-Mehmet Akyüz

Manchester City XI : Pantilimon / Zabaleta, Kolarov, Kompany, K Toure / Y Toure, Razak / A Johnson, Lopes, Aguero / Tevez

BEŞİKTAŞ / 4-3-1-2 (Samet Aybaba Versiyon)

Cenk

Hilbert                 İbrahim Toraman                   Ersan                  Uğur Boral

 Necip

                                                  Veli
                                                      Fernandes

Olcay Şahan

Mustafa Pektemek                                       Mehmet Akyüz


EKSİKLER ÇOK, TRANSFERLER YOLDA

Öncelikle şunu söylemek lazım. Sivok'un kalması çok iyi oldu. Büyük sıkıntı yaşanabilirdi. Ersan Gülüm ve İbrahim Toraman aynı tip iki oyuncu. Sivok gibi ani hamleli ve akıllı değiller. Daha deli dolu yapıları var. City maçında Sivok'un eksikliği çok bariz gözüktü.

Cenk'e taraftar artık güvenmiyor. Bu maç da tuz biber oldu. Yeni transfer yolda.

Fernandes bu takımın herşeyi. O varken sanki Beşiktaş sadece 1 kişiyle oynuyormuş gibi görünüyor. Müthiş oyuncu. Ama sinirlerine hakim olması ve bu takımı sahiplenmesi şart. Onun liderliği çok şey demek. Taraftar bu kadar vurdumduymazlığı bu sezon kaldırmaz. Veli hiç bu takımın oyuncusu değil. Sadece savunma katkısı var. Necip ve Veli'yi aynı anda kaldırmaz bu sistem. 4-3-1-2'de kanatlardan sadece bekleriniz hücum ettiği için orta 3'lüdeki en az 2 adamınız mutlaka ofansif oyuncular olmalı. Fernandes tamam ama Veli olmuyor. Samet Aybaba bu bölgeye Oğuzhan'ı monte etmeli.

Olcay Şahan istekli ama verimli değildi. Rotasyonda etkili bir adam olur ama ilk 11'i zorlaması zor. En azından forvet arkası bölgesinde. Hiç o bölgenin adamı değil. Ofansif özellikleri bir kanat adamı için bile yeterli değilken o bölgede düşünülmesi şaşırtıcı. Bu bölgeye bir transfer şart.

Beşiktaş'ın en sorunlu bölgeleri hücum hatları. Forvet arkası, forvetler çok vasat. Pektemek, Akyüz, Almeida ve Holosko ile yola çıkamazsınız. Mutlaka transfer yapılmalı. Burak Kaplan, Mami gibi gençler var ama asla bu düzeyde değiller henüz.

Q7'Yİ SAT, TRANSFERLERİ YAP

Beşiktaş'ın çok acil kaliteli bir forvet ve forvet arkası alması şart. Quaresma'yı da iyi bir fiyata satıp bu transferleri gerçekleştirebilirler. Quaresma'dan bir hayır gelmeyeceği açık.

Beşiktaş için henüz erken. Tüm takımlarımız için erken aslında. Beşiktaş zamanla kendine gelecektir.

----*----


Hakemler: Walter Atmann, Marcus Winkler

Beşiktaş: Cenk, Uğur (Dk.80 Tanju), İbrahim Toraman, Ersan, Veli (Dk.86 Hasan), Olcay (Rk.75 Burak), Hilbert (Dk.81 Erkan Kaş), Necip (Dk.64 Oğuzhan), Fernandes (Dk.78 Muhammed), Mehmet Akyüz (Dk.86 Mertkan), Mustafa (Dk.68 Kadir)

Manchester City: Pantilimon, Tevez (Dk.64 Scapuzzi), Kompany (Dk.59 Savic), Kolo Toure, Yaya Toure (Rk.75 Elians), Aguero (Dk.69 Jelavic), Zabaleta, Kolarov, Razak, Jhonson, Lopes

Goller: Dk. 44 Aguero, Dk. 56 Kompany

2 yorum:

  1. mustafa pektemek oyunda hiç yoktu...yıllardır bakıyoruz muhammet demirciye yaşı oldu 19 !...nezaman top oynayacak bu adam

    YanıtlaSil
  2. Mustafa Pektemek'le yola çıkılmaz. Mehmet Akyüz Beşiktaş oyuncusu değil. Beşiktaş taraftarı, forvete baktığında tereddüt etmeyeceği isimler görmek istiyor. Transfer şart.

    YanıtlaSil