26 Ağustos 2012 Pazar

Geleceğin Fenerbahçe'sinden Bir Eksik

İlk başta kısa bir önyazıyla başlamak istiyorum. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş büyük kulüplerdir. Hiçbir futbolcu, teknik direktör, yönetici yada başkan kulüplerin üzerinde olamaz. Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi SPORCUSU da olsanız yerinizi bilmeniz gerekir. Alex 35 yaşına gelmiş efsane bir Fenerbahçe futbolcusu. Ama bu ona İSTEDİĞİ ZAMAN takımda oynama hakkını vermez. Sezon başında Aykut Kocaman onu dinlendirerek oynatacağını açıklamıştı. Alex bunu kabul etmeyeceğini söyleyebilirdi. Ama o itiraz etmedi, kararı hoca verir dedi. Doğrusu da buydu. Alex ekonomik kullanılmak zorunda zaten. 35 yaşında. Ama şimdi bu yaptığı işler iş değil. Öyle olunca Aykut Kocaman da taviz vermiyor doğal olarak. Bence en doğrusu Alex'in heykelini dikip, 100 bin kişiyle uğurlamak. Çünkü dinlendirilerek oynamayı hiçbir zaman kabul etmeyecek ve sürekli sorun çıkacak. Keşke sezon başında bu konu detaylı bir şekilde görüşülseydi.

Düne dönersek dün sahaya çıkan Fenerbahçe geleceğin Fenerbahçe'sinden bir eksikti. Selçuk Şahin yerine Cristian geldiğinde (Spartak maçını düşünerek yedek başlattı Aykut Hoca.) bu sezonun ideal onbiri ortaya çıkmış olacak.


Geçenlerde Topuz - Topal - Cristian ortasahasının Fenerbahçe'nin çehresini çok değiştireceğini söylemiştim. Cristian, Spartak maçına saklandığı için onun yerine Selçuk oynadı. Selçuk daha defansif olarak ortasahanın ortasında oynadı. Topal-Topuz ise orta üçlünün iki yönlü ileri geri oynayan oyuncuları olarak görev aldılar. Bu üçlünün normal dizilişi ise Topal'ın ortada pas dağııtıcı, Topuz-Cristian'ın ise ileri geri iki yönlü ortasaha olarak oynaması olacak. Aykut Hoca'nın ideal ortasahası bu şekilde. Nitekim bu ortasahanın başarılı olacağı bu maçta net görüldü. Topa maç genelinde %67 hakim olan bir takım vardı sahada. Halbuki diğer maçlarda baskı yiyen taraftı Fenerbahçe. Geriye yaslanan bir takımdı.


 İleri üçlü Krasic-Kuyt-Sow, Fenerbahçe'nin ideal üçlüsü. Aslında bu taktik diziliş tam Miroslav Stoch'a uygun bir düzen. Krasic-Sow-Kuy-Stoch dörtlüsünden üçü rakip takımın yapısına göre değişmeli oynayacak. İleri üçlüleriniz bu kadar kaliteli ise fark yaratıyorsunuz. Dün de öyle oldu. Baskılı oyun, önde pres, verilen 2-3 pozisyon ve kaleci farkınız (Mert ve Volkan) size maçı getiriyor. Yobo - Egemen defansı da en uygun ikili gibi duruyor. Ufak hatalar olacak tabi ilk başlarda. Uyumu yakaladıklarında Fenerbahçe zor gol yemeye başlayacak. Gökhan Gönül formu yakaladı. Hasan Ali muazzam oynuyor. İkisi de büyük bir takım bekinin özelliklerini taşıyor. Fenerbahçe hücumdayken ordalar, Fenerbahçe kontra atak yerken ordalar. Araya atılan toplarda kademedeler, hücumda araya atılan toplarla pozisyona giriyorlar.

Fenerbahçe'yi Gaziantepspor karşısında beğendim. Kafamdaki Fenerbahçe'den bir eksikti. Selçuk yerine Cristian başladığında daha da güzel olacak. Spartak Moskova maçı öncesi bu galibiyet moral olacak. Bu düzenin çok şey başarabileceğini gördüler. Bence Alex konusu Fenerbahçe adına kapandı. Heykelini dikip, 100 bin kişilik törenle uğurlamanın zamanı geldi. Bu kadro, Selçuk yerine Cristian şeklinde aynen Spartak Moskova maçına çıkarsa Fenerbahçe Şampiyonlar Ligine merhaba der. Fenerbahçe'ye Spartak Moskova maçında başarılar. Şampiyonlar Liginde 2 takımla temsil edilmeye bu ülkenin çok ihtiyacı var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder