9 Ağustos 2012 Perşembe

ANALİZ : Vaslui vs Fenerbahçe

Dün Fenerbahçe için çok önemli bir gündü. Sezonun 2. resmi maçı olmasına rağmen belki de sezonun en önemli maçına çıktılar. Galibiyet güzel ama işin bir de görünmeyen kısımlarını irdelemek lazım.

MAÇIN ANALİZİ

Maçın Adamı : Volkan Demirel - Dirk Kuyt / Gizli Kahraman : Selçuk Şahin / En Vasat : Bekir İrtegün



Fenerbahçe ilk yarıya yine tutuk başladı. İlk maçtaki ağır antremanlar sonrası fiziksel düşüş ilk yarı başında da kendini gösterdi. Ama süre geçtikçe Fenerbahçe de kendine geldi. İlk golü klasik Fenerbahçe pas organizasyonu sonrasında Gökhan Gönül'ün güzel ortası ve Caner'in alışık olmadığımız zamanlama ve hava hakimiyeti ile erken buldular. Bu gol turun habercisi gibi görünüyordu. Ama öyle olmadı.

Fenerbahçe golü bulup geriye çekilme sendromunu hala atlatamadığını gösterince, yarısı yeni transfer olan defansta yapılan bir hata golü yedirdi. Bu andan sonra Vaslui'ye daha fazla direnç, Fenerbahçe'ye de panik getirdi. Fenerbahçe ilk yarıyı zor bitirdi denilebilir sanırım. Yaşanan panikle geriye yaslanan Fenerbahçe'nin ilk yarıyı gol yemeden tamamlaması o anlar için hayırlı oldu denilebilir.

İkinci yarı ilk bölümlerde Fenerbahçe kendine geldi. Topu daha fazla ayağında tutan, rakibe ben BÜYÜK TAKIMIM diyen bir takım sahaya çıkmıştı. Tam gol geliyor derken oluşan penaltı ile yürekler ağıza geldi. Burda da Volkan Demirel sahneye çıktı. Volkan Demirel'in penaltı kurtarma yüzdesi son 10 penaltıda %50'nin üzerindedir heralde. İşte bu an da dönüm noktası oldu. Vaslui'nin moral sıfıra indi. Fenerbahçe'nin zaten istekli başlayan oyunu daha da arttı. 15 dakikalık baskı sonrası Kuyt'ın golü herşeyi bitirdi. Bu noktadan sonra Fenerbahçe BÜYÜK TAKIM olduğunu hatırlar şekilde oynadı. Goller ardı ardına geldi ve son 30 dakika Fenerbahçeliler için ölüm gibi geçmesi beklenirken çok rahat geçti.

BU MAÇIN GETİRİLERİ

Sow gol attı. Artık Sow gibi bir ismi tartışmamak gerektiğini herkes öğrendi. Berbatov, Cardozo isimlerini ortaya atanlar Sow'un onlardan daha iyi futbolcu olduğunu ve gerekli değeri görmesi gerektiğini bilmeli. Tabi Sow da Fenerbahçe gibi BÜYÜK TAKIM bir takımda oynadığının hep farkında olmalı.

Kuyt ilk resmi gollerini attı. Türk takımları Kuyt gibi adamları daha çok getirebilmeli. Gerçekten büyük ruh katıyor Fenerbahçe'ye.

MAÇTAN ÇIKARILACAK DERSLER

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi takımlar kendilerinden zayıf kadroya sahip takımlarla oynadıkları zaman ASLA GERİYE YASLANMAMALI. Büyük takım refleksi bunu gerektirir. Fenerbahçe bunu son 30 dakikada yaptı. Ama Parreira'dan beri bu alışkanlık sürüyor. Kurtulmak lazım.

Kura çekimi heyecanı bu Cuma. Seribaşı olamamak daha iyi oldu sanki. Rakip belli olunca detaylı inceleriz.

Sadece saha içinde kalmanız dileğiyle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder