7 Ağustos 2015 Cuma

KUMPASIN SONU - DİRİLİŞİN BAŞLANGICI : FENERBAHÇE 2015 / 2016

Kumpas bitti, bitiyor. Tüm hakimler, savcılar, tetikçiler ve kumpasın bütün elemanları deşifre oldu. Hepsi ya görevlerinden alındı yada sürüldü. Bazıları da hapiste. Bunların uydurma kopyala-yapıştır belgeleriyle kararlar alan UEFA'yla mücadele başlayacak yakında. 4 yıldır bas bas bağırdığımız ama renk körü olmuşlara dinletemediğimiz bu büyük kumpas sonunda bitmek üzere. Bazıları hala yıldönümü olarak kutluyor ama onlar iflah olmaz artık. En gözü dönmüş Fenerbahçe düşmanı futbol yorumcuları bile kumpas ortaya çıkınca özür dilerken -ki kabul etmiyorum-, bunlar Allah bile "tamam, günahlarını almayın, artık bitti" dese, yine de yaparlar. Onlar için artık çok geç. Kumpas çamurunun izleri üzerimizden akıp giderken, yeni nesil yepyeni bir Fenerbahçe'yle yeni sezona giriyoruz.
Ben dahil tüm Fenerbahçeliler yeni sezon için sabırsız. Çünkü heyecan veren bir kadro kuruldu ve büyük bir yatırım yapıldı. Bunun karşılığını sahada görmek için can atıyoruz. Şampiyonlar Ligi maceramız erken bitti ki bu benim için olağan bir durum. 3 Temmuz kumpasının izlerini yeni yeni üzerinden atan bir takım olarak, 3 yıldır Avrupa'da yokuz, UEFA puanımız yerlerde. Hala Aykut Kocaman'lı UEFA yarı finalinin ekmeğini yiyoruz puan olarak. Yakında onu da kullanamayacağız, bu yüzden Avrupa'daki her maç önemli bizim için. Önümüzdeki 2-3 sene kura çekimlerindeki rakiplerimizi beklerken "Bunlar gelmesin" diyeceğimiz çok rakip olacak. Bu nedenle bu sene Avrupa Ligi'nde iyi işler yapmalı, ligde de mutlak ve mutlak şampiyon olmalıyız.

Yukardaki diziliş ve kadroyu incelediğimizde Fenerbahçe'nin ne kadar geniş ve iyi bir kadro kurduğunu görmek mümkün. Futbolcuları 4-4-2 sistemine göre dağıttım ki bu seneki oyun düzenimizi daha iyi görebilelim. 

Van Persie ve Fernandao'nun forvette, Nani'nin sağda yeri garanti. Sow'u solda mı kullanacak yoksa bu iki forvetin yedeği olarak mı merak ediyorum. Stoch'u pek kullanmadığını düşünürsek, yeni transfer de olmayacaksa Sow'u yine solda izleyeceğiz. Diego'yu da serbest oyuncu olarak solda kullanabilir. Fenerbahçe'nin 4-4-2'sinin en büyük soru işareti sol kanat olacak. Tabi transfer yapılmazsa. Çünkü Nani'den sonra 4-4-2'ye uygun tek kanat adamı Mehmet Topuz.

Ortasahada Josef-Topal-Meireles-Alper dörtlüsü değişmeli olarak görev alacak. Rakibe göre farklı isimler görebiliriz bu sezon. Avrupa'da Topal-Josef yapıp, Mersin İdmanyurdu'na karşı Meireles-Josef yapabilir. Yada Alper-Meireles.

Defansta Kjaer-Alves ikilisine güveniyor. Ben de güveniyorum. Yapılan eleştiriler daha 2 resmi maç oynamış bir takım için abartılı. Caner-Şener ikilisi bu sezon daha iyi işler yapabilir. Orta yaptıklarında içeride top bekleyen futbolcu Emenike olmayacak. Van Persie ve Fernandao'ya orta yapacaklar. Ayrıca Şener'in Gökhan Gönül'ü kesebileceğini düşünüyorum. Gökhan Gönül çok geriye gitti, biraz kendine gelmesi gerekiyor.

                         

Teknik direktörümüz Vitor Pereira karakter olarak vatandaşı Mourinho'ya benziyor. Tam Türkiye taraftar profiline uygun bir adam. Tabi kendi taraftarları adına. Rakipler onu hiç sevmeyecek. Bu tarz adamları genelde sadece kendi taraftarı sever. Teknik direktör profiline bakarsak ;
  • Hücum futbolunu benimsiyor.
  • Belli bir taktik anlayışı yok. 4-4-2 ve 4-2-3-1 arasında gidip geliyor.
  • Ortasahayı defansif tutup, hücumcu kanatlar kullanmayı seviyor.
  • Rakip kim olursa olsun, takımından ve dizilişten ödün vermiyor. (En beğendiğim özelliği)
  • Rakip ve hakemle fazla diyaloğa giriyor. (Abartmadan, yerinde kullanmalı)
Bu sene sahada bol forvetli kadrolar göreceğiz. Pereira, ortasahayı defansif kurup, bekler dahil diğer tüm oyuncuları hücumcu olarak kullanmayı planlıyor. 5-6 senedir böyle bir anlayışla sahada olmamıştık. Baskılı oynamamız şart. Bu kadro saldırmazsa kaybeder.

Yıllardır söylediğim ve dilimde tüy biten "Süper Lig'de bol hücumcu ile saldıran kazanır" cümlesi Ersun Yanal'dan sonra tekrar devrede. Ama bu sefer daha riskli, daha da saldıran bir Fenerbahçe olacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder