14 Ağustos 2015 Cuma

SÜPER LİG BAŞLARKEN : 33 KİŞİLİK DEV ORKESTRA


KALECİLER

Çok fazla tartışmaya gerek yok. Bu konuda Galatasaray çok çok önde. Muslera ile maça 1-0 önde başlıyorlar, Fenerbahçe ve Beşiktaş ise 1-0 geride.

STOPERLER

Burada Fenerbahçe ve Galatasaray için birbirine yakın güç dengeleri görüyorum. Savunma tek başına kriter değildir, ortasahalar da savunma için önemlidir. Stoper kalitesi açısından çok fark yok. Ama Beşiktaş sanki 1-2 adım geride gibi. Rhodolfo beklenen katkıyı yaparsa belki biraz yaklaşabilirler.

BEKLER

Tartışmasız, uzak ara Fenerbahçe ligin en iyi beklerine sahip. Yedekleri bile diğer takımların as oyuncularından iyi. Böyle bir lükse sahip. Galatasaray ise oturmuş düzen, Telles ve Sabri'yle devam dedi. Beşiktaş'ta Beck ve Motta ilk adaylar. Beşiktaş'ta bek sorunu yine devam edecek gibi.

MERKEZ ORTA SAHA



Taktiğe göre değişir aslında ama oyuncu kalitesini baz alırsak Fenerbahçe ve Galatasaray yine birbirine yakın. Galatasaray'da daha ofansif bir merkez var. Selçuk, Bilal, Rodrigez, Jem ve Melo. Fenerbahçe'de ise tek iki yönlü oyuncu dün gelen Ozan Tufan! Meireles, Topal ve Josef hücum yönünde sınırlı. Beşiktaş ise bu konuda kalite bakımından yine 1-2 adım geride. Veli, Atiba, Tolgay, Necip dörtlüsü Beşiktaş'ın sıkıntılı bölgesi. Sakatlıklar da cabası.





KANATLAR

Fenerbahçe'de şu an Nani ve Sow bu bölgeler için ilk adaylar. Yeni transfer yolda. Bu isim Nani ayarında olursa ve sol ayaklıysa Fenerbahçe için kadroda eksik kalmayacak. Nani, Sow, Volkan Şen ve yeni yıldız transferiyle beraber bu bölgeler, ligin üstünde bir topluluk olacak.

Galatasaray'da Podolski, Yasin değişmez oyuncular durumunda. Bence Yasin'in üzerine takım kurmak çok riskli ama bu riski aldılar. Olcan da baskıyı kaldıramadı. Umut Bulut hala deneniyor. Ben Galatasaray'ın kanatlar konusunda Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan geride olduğunu düşünüyorum.


Beşiktaş da Q7 ve Töre gibi birbirine çok benzeyen iki deli ile başlıyor sezona. Galatasaray'dan önde görmemin sebebi Şenol Güneş etkisi ayrıca sağ ve sol kanada tam uyum sağlamaları. Q7 solda sağ ayaklı, Töre sağda sol ayaklı. Tek forvetli oyunda kanatlar için olmazsa olmaza sahip Beşiktaş. Bu diğerlerinde ŞU AN İÇİN yok. Kafalar yerinde olursa, içeri girip girip delik deşik edebilirler. Ama kafalar yerinde olursa! Taç çizgisinde şov yapacaklarsa, tribune trivelalar, rabonalar havada uçuşacaksa... Olmaz!

FORVET ARKASI ve FORVETLER

"Hücum maç kazandırır, savunma şampiyon yapar." Bu söz Türkiye için geçerli değil. Türkiye'de savunma puan kazandırır, hücum şampiyon yapar. Saldırırsan şampiyon olursun. Savunursan yıkarlar. Bakın yıkarlar demiyorum "YIKARLAR".

Bana forvetini söyle sana şampiyon olup olamayacağını söyleyeyim...
Emenike ise olamazsın. Asamoah Gyan ise olamazsın. Joel Campbell ise olamazsın. Chicharito ise olamazsın. Benteke, olursun. Lukaku, olursun. Jackson Martinez, olursun. Drogba, olursun. Ortak özellikleri: Adam yerler!

Şansın da yardımıyla, -ki bence Fenerbahçe teknik ve idari yönetiminin Türkiye'de şampiyon olmak için gerekli şeyleri bildiklerini düşünmüyorum- Fenerbahçe bu sefer doğru forvetlerle lige başlıyor. Adam döven, kafaya çıktığında 4 savunmacıyı yıkan, güçlü, bitirici, Fernandao. Bu adam bence Spor Toto Süper Lig için yaratılmış. Van Persie'den bile önemli transfer. Van Persie ise beceriksiz forvetler yüzünden taraftarın artık burnuna gelmiş sinirini almak için dünyada aklınıza gelebilecek ilk adam. (Falcao ile beraber) Müthiş ayak içi, teknik, yumuşak bileklere sahip. Fernandao'yu tamamlayabilecek dünya çapında bir adam. Fenerbahçe en doğru isimlerle lige başlıyor.

Galatasaray düzeni burada da bozmadı. Sneijder ve Burak zaten üstüne fazla konuşmaya gerek olmayan isimler. Ama her maç oynamaları lazım. Zira yedekleri yok!

Beşiktaş için herkesten farklı düşünüyorum. Demba Ba bence Mario Gomez'den iyi futbolcu. Benim yukarıda belirttiğim Türkiye forvet standartlarıma uyan iki forvet aslında ikisi de. Ama Demba Ba bir kere %100 daha iyi bitirici. Gomez çok gol atabilir ama boş kalelere de çok kaçırabilir. Gomez'in beni yanıltması için 30 tane atması gerekecek! (Demba Ba 29 attı)

Tüm takımlarımıza başarılar. Takımlarda taşlar yerine oturduğunda, bu 33 adamın resitalini izlemeye doyamamak, heyecandan yerimizde duramamak istiyoruz. Çok özledik, çok. Hakemlerin maçın önüne geçmediği, taraftarların saha içi ve dışında adam gibi desteklediği, bol gollü, güzel bir lig olması dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder