7 Aralık 2012 Cuma

İDEALİN DIŞINDA KALANLAR

Fenerbahçe dün 3-0 yenildi ama bu skorun hiçbir önemi yok. Belki biraz ülke puanı getirebilirdi bir galibiyet ama Fenerbahçe'nin daha büyük hedefleri var. Fenerbahçe bir ideal 11 belirlemiş durumda. Hepimiz tanıyoruz hepsini. Bilinmeyen ve önemli olan şuydu ; Fenerbahçe'nin ideal 11'ini zorlayacak oyuncular kimlerdi? Tek tek bakalım.



Mert Günok (Kaleci)

Gollerde hatası yoktu. Önemli kurtarışlar yaptı. Şundan eminim, Volkan'dan sonra Fenerbahçe'nin kalesine geçecek ve Fenerbahçe bir 10 yıl daha kaleci sıkıntısı çekmeyecek. Taraftarın da güvenini kazanmış durumda. Mert adına herşey olumlu gidiyor.

Orhan Şam (Sağ Bek)

Bir ara form tutmuştu, iyi maçlar da oynamıştı ama bu aralar çok tutuk. Gençlerbirliği'nde bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle 90 dakika bindirme yapan, goller atan Orhan Şam gitmiş, stoperden devşirme klasik bir defansif sağ beke dönüşmüş. Belki de maç yapmamak onu biraz köreltmiştir ama mutlaka form tutmalı. Bu kapasitesi var.

Serdar Kesimal (Stoper)

Serdar benim çok şeyler beklediğim bir oyuncu. Ama sakatlıklar onu bayağı bir geriye götürmüş. Hamlelerde ağır kalıyor, pozisyon hataları yapıyor. Dün de beklentilerimden uzakta göründü. Hem de çok uzak. Onun da zamana ve bol maç yapmaya ihtiyacı var.

Egemen Korkmaz (Stoper)

Sakatlıktan çıkan bir diğer oyuncu da Egemen. İyi değildi. Vasat oynadı. Mücadele gücü yerinde ama biraz maç temposu yakalamaya ihtiyacı var.

Özgür Çek (Sol Bek)

Aykut Kocaman'ın ifadesine göre antremanlarda çok iyi. Neden? Çünkü sürekli antreman yapıyor. Maçta niye gösteremiyor? Çünkü fazla forma şansı bulamıyor. Ankaragücü'nde oynarken yaptığı katkıyı yapması için Aykut Hoca'nın daha çok forma vermesi lazım. Türkiye Kupası da buna olanak sağlıyor. Hasan Ali Kaldırım'ı dinlendirmek önemli. Çünkü hiç buna fırsatı olmadı Hocanın. Özgür yetenekli ve genç bir oyuncu. Oynatmak lazım ara ara..



Selçuk Şahin (Orta Saha)

Değeri fazla bilinmeyen, taraftarın hep hedefindeki adam olmasına rağmen 10 senedir bu takımda. Demek ki boş adam değil. Bazı kusurları var. Pres altında zorlanması, ağır olması gibi. Bu nedenle yedek kalıyor. Tekniği yok zannederler bu yüzden. Ama teknik bir oyuncu Selçuk. 100 tane diyagonel top atsın, 90'ı adamını bulur. Ama işte kusurları onu yedek olmaya itiyor.

Henri Bienvenu (Forvet)

İlk sezonu fena geçirmedi aslında. 10 küsür gol attı. Ama oynamamak onu da geriye götürmüş. Takımın en kötülerindendi. Bir Anadolu takımında oynasa her sene 15 gol atar dediğim oyunculardan. Devre arası buna dönük bir yol haritası olacak gibi.

Milos Krasic (Sağ Açık)

İstekliydi. Ama istemek yetmiyor. Maç temposu yakalamaya ihtiyacı var. İlk zamanlarına göre gelişme var ama hala yetersiz. Zaman lazım. Bu kadar para verilen oyuncu için zaman mı lazım yani diyeceksiniz ama ne yazık ki evet. Madem bu transfer bir şekilde yapıldı beklemek lazım. Krasic'in inanılmaz yeteneğini ve patlama gücünü hepimiz biliyoruz. Sezonun 2.yarısında bir patlama bekliyorum. O zamana kadar hazır olmasını umacağız sadece. Olamazsa fiyasko transferler topluluğundaki oyunculardan biri olarak en üstlerde yer alacak.

Recep Niyaz (Forvet Arkası)

10 kişiden 9'u çok yetenekli, yeni Alex bile olabilir diyor ama ilk gördüğüm andan beri bana bu ışığı veremedi. Fiziği normalin altında bile diyemeyeceğim şekilde zayıf. Vücut bütünlüğü fiziki gelişime de kapalı. Bir Gareth Bale gibi fizik yüklemesi de yapamazsınız, vücut elverişli değil. Böyle olunca da fiziksel zayıflığınızı kapatabilmek için Bir Mata, Hazard yada Messi yeteneğinde olmanız lazım ki Recep Niyaz'da bu yetenek yok. 5 sene kiralık verip sonunda ne olacağına bakmak lazım.

Miroslav Stoch (Sol Açık)

Dün takımın en iyisiydi. Etkili oynadı. İdeal 11'i en çok zorlayacak adam olduğunu gösterdi. Nitekim de öyle zaten. 10-12 Milyon Euro veren bir Rus kulübü yoksa ortada Miro her zaman iş yapabilecek yetenekte bir oyuncu. Zor maçlarda Caner'i, gole ihtiyacınız olduğunda Stoch'u kullanabilirsiniz. Ah bir de 4-3-3 oynayabilse Fenerbahçe! En az 10 gol 15 asisti olur.

SEZER-SALİH-STOCH

Dün gördük ki Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'sinin ideal 11'ni zorlayacak tek adam Miroslav Stoch. Ayrıca Sezer Öztürk ve Salih Uçan son performanslarıyla ideal 11'e yakın adamlar. Bu 3 futbolcu dışında tüm oyuncuların maç temposuna ve dayanıklık kazanmaya ihtiyacı var. Demek ki Aykut Kocaman'ın ideal 11'i gerçekten de idealmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder