21 Ocak 2013 Pazartesi

Wesley Sneijder Etkisi

Öncelikle bu transferin çok büyük iş olduğunu kabul etmek lazım. Sneijder 6 aydır oynamıyor olsa da 10 numaralar içinde dünyada ilk 5'te sayabileceğimiz bir oyuncu. Galatasaray böyle bir oyuncuyu getirerek uzun zaman sonra sansasyonel bir transfere imza atmış oldu. 10 yıldır sükseli transfer konusunda geride kaldığı ezeli rakibi Fenerbahçe'den bu kez rövanşı almış görünüyor.



Galatasaray'ın 2 senedir belli bir sistemi ve uyumlu kadrosu var. 4-4-2 düzeninde, önde basan, rakibinden daha çok gol atmayı hedefleyen bir yapı. Burak-Umut-Elmander üçlüsünden ikisinin oynadığı ve Galatasaray'ı son 1.5 senede başarıya götüren sistem. Sneijder'in gelişi bütün bu sistem ve kadro uyumunun değişmesi demek.

Muslera

Eboue            Semih           Dany            Riera

   Hamit            Melo          Selçuk          Amrabat

   Burak        Elmander

Evet Galatasaray bu transfer ile hem büyük iş yaptı ve kasasını boşalttı, hem de büyük bir risk aldı. En büyük riski de Fatih Terim aldı. Başkan ve yöneticiler bu sansasyonel transferin keyfini sürerken, Fatih Terim, Sneijder'li yeni sistemi ve değişecek kadro yapısını kara kara düşünüyordur eminim. Ama çok büyük başarı hedefliyorsan riskini de alacaksın tabi ki.

"10" Numara

Sneijder'in varsa mecbur 4-4-1-1 oynayacaksın. Bu da Galatasaray'ın sisteminin ve kadrosunun değişmesi anlamına geliyor.

Muslera

Eboue      Semih      Dany       Riera

Melo      Selçuk

Hamit            "Sneijder"         Amrabat

Burak

Kadroda sadece 1 oyuncu değişiyor gibi görünse de aslında tüm sistem değişiyor. O bir oyuncu değişikliği herşeyi değiştiriyor. Artık Galatasaray önde basarken daha fazla sıkıntı yaşayacak ve bundan vazgeçmesi gerek. Alex'li Fenerbahçe gibi zaman zaman geride beklemeyi ve alan daraltmayı öğrenmeleri gerek. Çünkü önde tek bir adam var. Burak Yılmaz. 

Muslera

Semih              Dany

Melo
Eboue       Hamit             Selçuk        Riera

Sneijder 

               Burak                 Amrabat

Galatasaray'ın hücum düzeninde, Sneijder'in savunmayla pek alakası olmayacağı için Hamit'in varlığı da büyük önem kazanıyor. Çünkü Amrabat ofansif bir oyuncu olduğundan, Burak'a destek verdiği anlarda, Hamit'in ortaya gelip Melo ve Selçuk'la beraber ortayı üçlemesi gerekecek. Sneijder de forvet arkasında boşluklar bulabilsin. Tıpkı Hagi'nin arkasındaki Okan-Suat-Emre üçlüsü gibi. Ki böylece Eboue'nin önü de açılacak ve sevdiği işi daha iyi yapabilecek. Ümit Davala gibi.



Galatasaray bunu oynamaya çalışacak. 1.5 senedir oynadıklarından tamamen farklı bir düzen. Ama Sneijder'iniz varsa bu fedakarlığı yapmanız şart. Sneijder maç kazandırabilen bir oyuncu ve 1.5 yıldır başarılı olan eski sistemi değiştirip daha başarılı olabilecek bir sistem oturtma riskini alıyor Fatih Terim. 

Frikiklerde de topun başına geçecek oyuncu sayısı da artmış durumda. Sneijder kimselere bırakmaz bu işi ama kaleye yakın pozisyonlarda mutlaka Selçuk olacaktır topun başında. 

Sneijder çok kaliteli ve önemli bir oyuncu. Dünyanın gözü zaten üzerimizdeydi şimdi faltaşı gibi açılmıştır eminim. Fenerbahçe'nin yeni transferiyle beraber, Beşiktaş'ın da kolej havalı "FEDA" çıkışı keyifli bir ikinci yarıyı müjdeliyor bize.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder