15 Mart 2015 Pazar

ANKARA DEPLASMANI SONRASI ARTILAR EKSİLER

Buraları bayağıdır boşladık. Zirve yarışı kızışmışken bir iki şey karalayayım dedim. 

Geçen hafta  derbide her şeyiyle maça asılan galibiyeti iliklerine kadar isteyen bir  Fenerbahçe izlemiştik. Bu hafta derbide alınan galibiyet psikolojik olarak iyi yönde etkileyecek diye düşünüyordu herkes. Ancak maç başladığında aksine olumsuz etkilediğini gördük takımı. Mental olarak kafalar geçen haftada kalmıştı. Derbide sahanın yıldızı olup 3 kritik kurtarış yapan Volkan'ın yaptığı tamamen konsantrasyon odaklı bariz hataları başka türlü açıklayamayız sanıyorum.

İsmail Hoca 2 haftadır Diego ile başlıyor. Diego Fenerbahçe'nin bu sezonki çok şey beklenen tek transferi... Oyun tarzı ile aslında Fenerbahçe'nin ihtiyacı olan bir oyuncuydu Diego sezon başına döndüğümüzde. Ancak bu oyun tarzında Emre olmadığında onu yedekleyebilecek yada onun 11'deki yerini alabilecek bir rol oyuncusu gerekiyordu takıma. Diego gerek kariyeri, gerek şöhreti nedeniyle mental olarak baktığımızda bir rol oyuncusundan çok oyunun üzerine kurulacağı bir oyuncu olarak çıkıyordu karşımıza. Bir rol oyuncusu olAmayınca da beklenen katkı alınamadı ve bu gidişle alınamayacak da...


Diego, Emre ile birlikte 11'de olduğunda kadroyu ona göre şekillendirmek gerekiyor. Geçen hafta derbideki 11'de, Gençlerbirliği 11'i de bence Diego varken doğru 11'ler değildi. GS maçındaki arzu ve hırs zaafları olan takım kurgusunu tolere etti ama bu akşam Ankara'da aynı iştah sahada olmayınca defolar tamamen ortaya çıktı. 

İki haftadır doksan dakika boyunca oyunun da gidişatı nedeniyle Meireles oyuna dahi giremiyor. Ancak gelecek hafta Beşiktaş'a karşı önceki sabıkalarından dolayı kırmızı kart potansiyeli olsa da mutlaka 11'de başlaması gerekiyor. Meireles'in FB'deki 3. sezonu bu ve Meireles-Emre-Topal üçlüsü aşırı derecede birbirlerine alışık bir üçlü haline geldiler. 

Bir paragraf da Emenike'ye açalım. Sezonun açık ara en büyük hayal kırıklığı... Futbolu bu sezon resmen geriye gitti. Bir futbolcu eğer üst düzeyde oynuyorsa mental olarak özelliklerinin farkında olmalı. Emenike aşırı derece de güçlü, çabuk hızlanan bir forvet oyuncusu. Emenike'ye isim yaptıran 10 milyon Euro'ya transfer ettiren bu özellikleri. Ancak Emenike bu sezon bu özelliklerini tamamen unutmuş gibi oynuyor. İnce Alexvari ara pasları atmaya çalışan, ayağını topun üstünden geçirerek birebir de sürekli adam eksiltmeye çalışan bir Emenike izliyoruz ve ısrarla da bu tarzda oynamaya devam ediyor. Dolayısıyla da alıştığımız Emenike'nin yerinde yerler esiyor. İşin ilginci İsmail hoca da kulubede her zaman hazır kıta bekleyen Webo varken inatla Emenike'ye tahammül ediyor.



Son olarak bu akşamki maça dönersek FB Ankara'dan ağır yaralı dönüyor. Önümüzdeki hafta telafi edilebilecek bir derbi var. Ancak bu sefer doğru 11'le çıkmak gerekiyor. İsmail Hoca artık Emenike takıntısından vazgeçmeli. Diego'yu da yanına oturtmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder